Tentokrát trochu jinak aneb MASka v růžové

Místní akční skupina Lanškrounsko má ve svém logu modrou, zelenou a zlatohnědou. Růžovou byste tam hledali marně. Máme rády výzvy a jednu takovou jsme přijaly.

V květnu žije celé naše území Microtelou, to je známá věc. Když to všechno vypukne, růžová a veselá zelená jsou úplně všude!!! Soutěžící, porotci, realizační tým – ti všichni obléknou trička s logem a nápisem, někteří k němu dostanou i jmenovku na krk, aby bylo jasné, co kdo dělá.

Letos poprvé jsme taková trička oblékly i my a MASka se na okamžik oděla do růžové. Nebudeme lhát, samozřejmě nám to moc slušelo!!!

Co máme s Microtelou společného? Přemýšlíte, ale nic vás nenapadá? Co třeba podpora vzdělávání už od mateřské školky nebo regionální materiál, naši „učebnici“? Letos poprvé se totiž do Microtely zapojily (nesoutěžně) i mateřské školky a jedna z disciplín byla spojena s lekcí z naší „učebnice“ – děti zkoušely naprogramovat Bluebota, aby se projel po Marsu. Úkol to byl, zdá se, náročný, ale děti se s tím popraly.

Na zbývajících sedmi stanovištích děti programovaly, skládaly, stavěly a tvořily. Celá MASka si vzala tuhle nesoutěžní soutěž organizačně na starosti.

Děkujeme týmu Microtela za možnost zapojit se a mateřským školkám za to, že měly odvahu přijít „soutěžit“. Chvílemi bar Nonet připomínal včelí úl, ale podle nadšených reakcí dětí to vypadá, že příští rok POKRAČUJEME!!!

Naposledy změněno: [last-modified]