… aby děti mohly vyrůstat doma!

To je mottem Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Právě tahle služba a její představení bylo předmětem otevřeného jednání Pracovní skupiny pro rovné příležitosti. Otevřené totiž bylo do celého území, všem, kteří mají zájem a chtějí mít správné informace.

Ve středu 3. dubna 2024 jsme se sešli v Aule Polytechnického centra při ZŠ Dobrovského v Lanškrouně – spolu s námi a členy pracovní skupiny i další hosté z řad pedagogů mateřských a základních škol, lékařství a oddělení školství.

Cílem bylo představit tuto službu (i v kontextu Oblastní charity Ústí nad Orlicí), ukázat její význam v území včetně důležitosti spolupráce služby a školy. Služba sídlí v Lanškrouně a pokrývá celé území okresu Ústí nad Orlicí.

Vedoucí této služby, Mgr. Eva Ježková, přiblížila konkrétní formy spolupráce, konkrétní příklady z praxe, vysvětlila rozdíl mezi OSPOD a službou, která je primární prevencí a v okrese Ústí nad Orlicí funguje už 12 let.

Po samotné prezentaci jsme u jednoho stolu diskutovali, ptali se, hledali možnosti navázání větší spolupráce v území – protože spolupráce se školami je malá, ale pokud je navázána, tak funguje. Za realizační tým děkuji všem přítomným, kteří věnovali svůj čas dobré věci, a Centru sociálních služeb v Lanškrouně za jejich mravenčí práci a trpělivost.

Kontakt:
Centrum sociálních služeb, Havlíčkova 1129, 563 01 Lanškroun
Telefon: 734 281 416, email: sas@uo.hk.caritas.cz
Webové stránky Oblastní charity www.uo.charita.cz.
Odkaz na Sociálně aktivizační služby – https://uo.charita.cz/jak-pomahame/socialne-aktivizacni-sluzby-pro-rodiny-s-detmi/.

Naposledy změněno: [last-modified]