Pozastavení příjmu žádostí do programu Nová zelená úsporám LIGHT

Informujeme, že Státní fond životního prostředí k dnešnímu dni pozastavil příjem žádostí do programu Nová zelená úsporám LIGHT. Tento program má za úkol poskytnout znevýhodněným skupinám obyvatel možnost si zažádat o dotaci na rychlá opatření, směřující ke snížení spotřeby energií.

Program bude opět otevřen 17. ledna 2024, kdy dojde k jeho rozšíření a drobným změnám. Nově budou moci o dotaci žádat také rodiny, které pobírají příspěvek na bydlení a dále obyvatele bytových domů (za určitých podmínek).

U žadatelů, kteří jsou nyní již zaregistrováni, se nic nemění a mohou pokračovat v dosavadní spolupráci s MAS.

❗️❗️❗️K úpravám v programu dochází také z důvodu výskytu nekalých a šmejdských praktik některých firem, které se zaměřují na zranitelné skupiny obyvatel, zejména seniory. Apelujeme proto na všechny zájemce i žadatele samotné – využívejte prosím bezplatné spolupráce s MAS Lanškrounsko (i kdybyste chtěli jen konzultaci).❗️❗️❗️

Tisková zpráva SFŽP: Nová zelená úsporám Light se po vánoční přestávce otevře v půlce ledna ještě většímu okruhu domácností. Program budou moci využít i rodiny pobírající přídavek na dítě – Ministerstvo životního prostředí (mzp.cz)

Naposledy změněno: [last-modified]